maandag 22 maart 2010

PinkFloyd

Vorige week dinsdag zijn wij naar Rotterdam geweest. Daar mochten wij in een uitverkocht Luxor foto's maken van de Pink Floyd tribute band. We waren daar s'middags al aanwezig tijdens het soundchecken en mochten ook tijdens het concert backstage fotograferen. Het was een geweldig concert!!! En een geweldige sfeer, moest soms een traantje weg pinken.
Nieuwe Luxor Rotterdam van a.s. dinsdag 16 maart is bijna uitverkocht, op een tiental kaarten na. Ruim 1500 fans zullen weer getuige zijn van een daverende show in één der mooiste theaters van Nederland.

Niet zo'n geweldige duidelijke foto, maar leuk omdat mijn lief erop staat tussen de coulissen.

Een tributeband is een band opgericht om de muziek te spelen van een andere, bekendere band die vaak al een tijd gestopt is of die minder tourt.

Een tributeband verschilt van een coverband door er steeds naar te streven om de band die gecoverd wordt tot in de perfectie na te spelen, inclusief showaspecten. De bands kiezen vaak een naam gerelateerd aan de band die gecoverd wordt, vaak gaat het om een album- of songtitel of een verbuiging van de originele naam. Hoewel ze vaak opgezet zijn als een hommage, vergaren deze bands ook een zekere fanschare. Naast tributebands verschijnen er ook regelmatig tribute-cd's waarin vaak bekende artiesten een 'tribute' (hommage) aan een band of aan een persoon brengen.